Maskotdräkter för event, fest eller maskerad

Maskotdräkter för alla tillfällen

Maskotar är ofta förknippade med temaparker, marknadsföringsföretag, reklambyråer, idrottslag, film och TV-märken, skolor, lokala parader och olika festivaler. Ett antal organisationer använder också maskotar som ett verktyg för branding för deras produkt. För att locka en majoritet av människor, välj en kostym som representerar ett tecken som är allmänt älskat. Du kan antingen välja en maskot från den omfattande samlingen tillgänglig på marknaden eller designa din egna maskot på ett sätt som säkerställer en korrekt återspegling av ditt varumärke. Användningen av starka färger i kostymen kommer att göra att din maskot ser fantastisk ut och kommer dra till sig uppmärksamhet.

Maskotdräkter för alla olika slags evenemang

Barn är mest sannolikt att dras mot söta och gosiga maskotar som representerar olika djur. Några av de mest älskade maskotarna är ankor, björnar, kor, papegojor, pingviner, hundar och åsnor. Djurmaskotar uppskattas inte bara av barn, utan även av vuxna. Älskvärda djur för ut det inre barnet inom dem. Välj maskotdräkter som ger maximal komfort, stabilitet och lätthet under dagen. Det bör vara av ett lättvikts material som ger dig fullständig kontroll över dina rörelser.

Innerdräkten är en viktig del för att ge den perfekta formen till din maskot. För maskotdräkter av ett djur, som till exempel en Björn, kommer du behöva ha en stor mage. Se till att du får en innerdräkt som passar dig bra och är lätt att sätta på eller ta av. Huvud, vantar och fot överdrag bör skiljas från kroppskostymen så att dessa kan tas bort lätt. Huvuddelen måste utformas på ett sätt som ger god sikt. Köp eller hyr en maskotdräkt som är lätt att rengöra och underhålla så att den ser helt ny ut under en längre period.

Maskothuvudet bör göras av skum som är lätt i vikt och inte slits ut så snabbt. Materialet bör kunna andas och vara slittålig. Undvik att köpa en dräkt som har maskot huvudet fäst med det. Några maskot dräkter erbjuder att fästa huvudet med kroppen med hjälp utav remmar. Om du behöver ta bort huvudet snabbt av någon orsak, kommer detta hindra dig från att göra detta. Välj en maskot kostym som är väl utformade, med tanke på komfort och säkerhet för modellen. Om din maskot ska användas i en vattenpark, kan det vara bra om den är av ett material som flyter samt klarar av att blötläggas. Därför bör du köpa en dräkt som är tillverkad utav en kombination av material som är stark och vattenavvisande.

Maskotdräkten bör kunna tillåta bra luftflöde för att minska värme och fukt inuti. För att hålla dig sval inuti dräkten, kan du använda kylvästar och bära dessa med isförpackningar. Dessa förpackningar med is kan användas så många gånger som du vill. Det är bara att kyla ner dem igen vid behov. Du kan också köpa bärväskor till att bära runt din maskot dräkt utan att oroa dig för att de ska gå sönder. Dessa påsar är slitstarka och utformade med skum och en spånskiva för att skyddas från skador. Vissa företag erbjuder även dräkter som är specialanpassade och specialsydda för dina behov. Glöm inte att du kan sätta företagets namn och logotyp på din maskotdräkt för att skapa en mer personlig look.